Harta Site | Cauta | Intro

Despre dr. biolog
       Viorica Vintilã!


Cititi cum a luat nastere
Carpicon

(articol aparut in "Medicina
Naturista", in data de
12 octombrie 1998)


Cazuri rezolvate

Domnul R.T., în vârstã de 67 ani, din judeþul Dâmboviþa, s-a prezentat la cabinet cu o cangrenã diabeticã la laba piciorului stâng. Pacientul fusese internat, i se amputase 2 degete, dar boala a avansat  ºi medicii au propus amputarea. Familia a hotãrât sã încerce ºi terapia neconvenþionalã.

Medicii de specialitate ai cabinetului nostru , studiind analizele, au instituit o terapie durã:
1 - Regim alimentar specific diabeticilor.
2 - Ceai: un amestec de plante medicinale - pelin, gãlbenele, rostopascã, pãducel, anghinare, mãceº, sunãtoare, mentã, cimbru, frunze de dud, urzicã vie, teci de fsole, frunze de mesteacãn, frunze de nuc, trei fraþi pãtaþi, frunze de afin, coada ºoricelului, fenicul, talpa gâºtii, hamei, ºovârn, tei. 1 lingurã din acest amestec se adaugã într-un litru de apã clocotitã; se infuzeazã 20 minute; se strecoarã ºi din el se bea câte o canã dupã fiecare masa, ne îndulcit.
3 - Vitamine ºi suplimente alimentare: Vitamina C 4 fiole/zi; Antioxidant complex 2 cpr/zi; Ginsavit 1cpr/zi;
4 - Tratament local: s-a spalat plaga ºi restul piciorului cu apã ºi sãpun; s-a fãcut o ºedinþã de 30 minute de luminã polarizatã cu aparatul Bioptron; s-a masat piciorul uºor, de jos în sus, de la labã pânã la genunchi cu o cantitate micã de CARPICON cremã; s-au  uns comprese sterile cu CARPICON  cremã ºi s-au  aplicat pe plagã; s-a fãcut un pansament compresiv, f.f stâns, de la laba piciorului pânã la genunchi. În urmãtoarele 30 de minute pacientul a fost obligat sã circule , cãlcând, pe cât posibil normal, pe toatã talpa.

Pacientul a revenit la cabinet în fiecare zi timp de 14 zile, dupã care tratamentul a fost fãcut la domiciliu, ajutat de copii acestuia.

Rezultatele au apãrut dupã primele 14 zile, iar la sfârºitul a 3 luni de tratament plaga era închisã, cu o cicatrice suplã, cu circulaþia perifericã satisfãcãtoare ºi glicemia de asemenea.

Domniºoara B.A., din Bucureºti, în vârstã de 30 ani s-a prezentat la cabinet cu diagnosticul ovare polichistice, cu recomandarea unui tratament hormonal. D-ra a vrut sã cearã sfatul unui fitoterapeut ºi la gãsit.

I s-a instituit un regim alimentar din care lipsea carnea de porc, grãsimile, afumãturile, mezelurile, produsele de patiserie ºi cofetãrie, Coca Coa ºi celelalte sucuri din comerþ.

I s-a recomandat o dietã bogatã în legume proaspete (sub formã de salatã sau sucuri: þelinã, morcovi, varzã, praz) ºi fructe între mese, în special mere cu sâmburi cu tot.

Dupã fiecare masã i s-a recomandat câte 1 canã de ceai dintr-un amestec de plante medicinale: creþisoarã, cinosbati frute, pãducel, sulfinã, ciuboþica cucului, salvie, cimbru, gãlbenele, mãceºe, sunãtoare, coada calului, mentã, urzicã vie, roiniþã,frunze de nuc, cicoare, trifoi roºu, ghimpe, fenicul, urzicã moartã.

Dimineaþa ºi seara 1CARPICON, cremã solidã, din a 5 a pânã ãn a 19 a zi a ciclului menstrual, timp de 3 luni.

Seara, o cataplasmã cu ARGILÃ GALBENÃ pudrã aplicatã pe zona uterului ºi ovarelor, urmatã de o ºedinþã de 10 minute de luminã polarizatã, cu ajutorul Bioptronului.

Dupã 3 luni de tratament, ecografia a arãtat reducerea cu 70% a chisturilor, iar dupã încã o curã de 3 luni, chisturile au dispãrut.

Copilul A.N din Baia Mare s-a prezentat la cabinetul nostru cu diagnosticul acnee juvenilã, pe faþã ºi spate,  rebelã la tratament.

I s-a instituit un regim alimentar din care lipsea carnea de porc, grãsimile, afumãturile, mezelurile, produsele de patiserie ºi cofetãrie, Coca Cola ºi celelalte sucuri din comerþ.

I s-a recomandat o dietã bogatã în legume proaspete (sub formã de salatã sau sucuri: þelinã, morcovi, varzã, praz) ºi fructe între mese, în special mere cu sâmburi cu tot ºi foarte multã miºcare în aer liber.

Local i s-a recomandat:
1 Seara, o mascã cu ARGILÃ GALBENÃ pudrã, în care se adauge câte 2 picãturi de tincturã de gãlbenele, busuioc ºi cimbru. Masca sã se þinã între 30-60 minute. Sã se  spele suprafeþele afectate cu apã ºi sãpun ºi sã se maseazã uºor cu CARPICON cremã.
2 Dimineaþa, sã se spele suprafeþele afectate cu apã ºi sãpun, apoi sã se se ºteargã cu o soluþie formatã din pãrþi egale de Tincturã de aloe, Tincturã de gãlbenele, Tincturã de levãnþicã, Tincturã de cimbru, Tincturã de busuioc ºi alcool mentolat. Dupã ce pielea s-a uscat, sã se maseze uºor cu CARPICON, cremã hidratantã.

Rezultatele s-au vãzut dupã primele 7 zile de tratament, iar în urmãtoarele 30 de zile pielea de pe faþã ºi spate era curatã, fãrã urme, elasticã

 Tiparit de la http://carpicon.ro © 2004 Hipocrate 2000 SRL