Harta Site | Cauta | Intro

Despre dr. biolog
       Viorica Vintil√£!


Cititi cum a luat nastere
Carpicon

(articol aparut in "Medicina
Naturista", in data de
12 octombrie 1998)


Articole - Eu tratez cauza nu efectul 


"Secretul succesului meu isi are esenta, undeva, in trecutul familiei mele. In padurea de conifere din Predeal, locul copilariei mele."

" Visul meu era sa ajung doctorita. Nu om politic, nu tehnician dentar, nu ospatarita. Doctorita. Dar n-a fost posibil. Din mai multe motive, cel principal lipsa banilor."
[...]" Cel mai mult imi placea biologia. De ce? Pentru ca toata copilaria mi-am petrecut-o in mijlocul naturii, in mijlocul padurilor de conifere din Predeal. In ultimul an din liceu, dupa cum era si normal trebuia sa ne exprimam optiunile." Am zis: "o sa fac biologia". "La inceput am facut Institutul Pedagogic, sectia Stiinte naturale si Agricole, timp de trei ani, dupa care am iesit pe salariu. Am fost repartizata la o scoala si mi-am continuat studiile la Universitatea Bucuresti. Asa am ajuns biolog." [....] "Ma uitam cum trece timpul si realizam ca ma plafonez"[....] "Am dat concurs la Institutul de Stiinte Biologice din Bucuresti si am intrat in colectivul de biochimie. La inceput m-a incantat, ceea ce faceam acolo era munca de laborator. Dar mie imi plac lucrurile practice. Am facut enzimologie - asta a trebuit sa fac timp de doi ani. Dar acolo nu se vede nimic ; doar determini activitatea unei enzime pe care...n-o vezi. Sectia la care lucram era pentru cercetare fundamentala. Nu m-a incantat nici ca mi s-au publicat articole in reviste de specialitate, ca mi-am prezentat lucrarile la diferite congrese de chimie si biochimie, in cadrul sedintelor de la Academia Romana, dar toate astea parca nu aveau acea parte practica pe care mi-o doream. Imi doream sa fac ceva care sa aibe aplicabilitate. Sa se tranforme in ceva, pentru cineva. Si-am incercat, impreuna cu unul din colegii mei care este acum plecat in strainatate sa facem ceva cu enzimele alea."[....]

Cum a luat nastere CARPICON

" Tot visand sa fac ceva care sa ajute oamenii, sa ajute animalele, m-au prins sarbatorile de iarna. Am vrut sa prepar un Florio (o bautura foarte apreciata la vremea respectiva) - nu aveam bani sa cumpar o sticla din comert. Mai preparasem asa ceva si in laborator, trebuia sa o fac si acasa. Dar, din cauza oboselii, am uitat o regula foarte importanta: cand umblii cu alcoolul nu trebuie sa ai in apropiere nici o sursa de foc. Si am uitat ca aprinsesem unul din ochiurile de la aragaz. Cand am rasturnat alcoolul in vasul in care urma sa amestec componentele pentru reteta de Florio, n-am remarcat ca o parte din alcool s-a prelins pe cana....am luat foc, a fost cuprinsa de flacari si bucataria - fata de masa, scaunele....Totul. Abia dupa ce am stins focul mi-am dat seama in ce hal aratam. Eram arsa de fata, iar mana fusese foarte afectata de flacari. In acel moment mi-am adus aminte ca, la plecare, mama mi-a dat doua lucruri: o punguta cu rasina de brad si un borcanel cu ceara de albine."[....]"Dupa ce mi-am aplicat pe rani solutiile respective, in cateva saptamani, tesutul s-a regenerat. Fara urme de cicatrice."
 [....]
"Si-atunci, m-am apucat sa studiez rasina de conifere. Am reusit sa obtin cateva contracte cu Academia de Stiinte Medicale, cu Ministerul Invatamantului; urma sa realizez cele doua produse - unguentul si supozitoarele care trebuiau sa aiba la baza principii active extrase din rasina de conifere. Am colaborat cu o multime de personalitati si foarte multe insitute de profil. In final, a iesit o teza de doctorat, cu doua produse care au fost prezentate si omologate de Comisia Medicala, au fost avizate pentru producere, la inceput, ca microproductie, in cadrul Institutului de Biologie, iar dupa evenimentele din `89, produsele respective au aparut si in farmacii."

"Este vorba de CARPICON, nume care (am dorit sa contina si informatia din produs) vine de la CARP(ati) - unde m-am nascut eu - si CON(ifere); dupa cum constatati sunt legata de acest produs prin origine, dar si prin informatie."

[....]

Am ales OAMENII

"Lipsea ceva. Nu puteam sa ma rezum doar de a le da pur si simplu numai acest produs. Atunci, am cerut avizul Ministerului Sanatatii si am obtinut aprobarea de a efectua si o terapie naturista." [...] " Ca sa vindeci o afectiune, trebuie (mai intai) sa ii gasesti cauza. De exemplu: ulcerul varicos, arterita, toate au o cauza interna. Asa se face ca am inceput sa le spun oamenilor ce regim alimentar trebuie sa tina, ce ceaiuri sa bea..." [...] " Am plecat de la Institut si am deschis un cabinet medical. Romdan se numeste." 

Tiparit de la http://carpicon.ro © 2004 Hipocrate 2000 SRL