Harta Site | Cauta | Intro

Despre dr. biolog
       Viorica Vintilã!


Cititi cum a luat nastere
Carpicon

(articol aparut in "Medicina
Naturista", in data de
12 octombrie 1998)


ARGILA GALBENA - pulbere

Compoziþie: Ca2+, Mg2+,  Mn2+, Cu2+, Fe3+, Ti+ , etc.

Acþiune: argila are puternice proprietãþi absorbante, antiseptice, antiinflamatoare, remineralizante, energizante, cicatrizante, etc.


Recomandãri: datoritã proprietãþilor sale, argila poate fi folositã extern ca:
  * produs cosmetic pentru tratarea tenurilor acneice; a pielii înbãtrânite de razele soarelui, cãrora le redã elasticitatea ºi supleþea; a zonelor cu circulaþie sanguinã deficitarã - flebite, tromboflebite, hematoame; eliminarea durerilor de natura reumaticã; a cheloizilor; a verucilor, etc.
   * supliment alimentar pentru remineralizarea organismului; reechilibrare energeticã; buna funcþionare a tractului digestiv - echilibrarea florei intestinale, eliminarea toxinelor produse de flora patogenã intestinalã, scãderea motilitãþii ºi reglarea tonusului intestinal.

Mod de utilizare:
- extern
- sub formã de mãºti ºi cataplasme reci sau calde; numai cu argilã sau cu adaos de uleiuri sau tincturi extrase din plante medicinale; cu adaos de suc de fructe sau legume, zilnic sau de 2-3 ori pe sãptãmânã, în cure de 3 sãptãmâni.
ATENÞIE! Nu folosiþi obiecte metalice la prepararea mãºtilor ºi cataplasmelor. Argila nu se refoloseºte.

- intern - de preferat sã se bea numai apa de argilã, o datã pe zi, în cure de 21 zile; apa se preparã punând o linguriþã de argilã într-un pahar cu apã, seara; dupã 12 ore se bea , pe stomacul gol, numai apa, argila rãmasã pe fundul paharului putând fi folositã la mãºti sau cataplasme.

ATENÞIE! Nu folosiþi linguriþe metalice (cu excepþia celor de argint) la agitarea argilei în pahar.
Tiparit de la http://carpicon.ro © 2004 Hipocrate 2000 SRL